Matsvinn från defekta förpackningar kan minskas med ny teknik

När konsumenter lämnar kvar matvaror på butikens hyllor slänger butikerna dem

Matsvinn är en global utmaning och FAO (FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation) uppskattar att matsvinnet varje år uppgår till svindlande 1,3 miljarder ton. Orsakerna till matsvinn kan vara alltifrån att grödorna inte skördas, skadade eller utgångna varor eller rester från konsumenterna. Men i fråga om produktion och paketering beror problemet primärt på att produkter med defekta förpackningar når butikernas hyllor och att konsumenterna där låter bli att köpa dem på grund av yttre skavanker.

Ny teknik kan förhindra detta och nu har svenska Mobergs Produktkontroll ingått samarbete med danska Trivision A/S som tillhandahåller den senaste visuella tekniken i sina lösningar för livsmedelsindustrin.

Mer om nyttan med optisk inspektion hittar du i vårt pressmeddelande här

Läs mer här (pdf)