Nu sluter vi cirkeln och ökar lönsamheten i plastindustrin

På Fakuma 2021 den 12 – 16 oktober väntar spännande nyheter inom viktiga områden för plastindustrin. Här presenterar Mobergs leverantör Sesotec nya lösningar för att sluta cirkeln i plastindustrin med hjälp av högteknologisk metallseparation, materialanalys och service som garanterar produktrenhet och ökad lönsamhet.
Läs mer om Fakuma 2021 här

Några höjdpunkter som kommer att kunna beskådas i Sesotecs monter 1302 i hall B1 är:

Re-Sort
– ett steg närmare cirkulär produktion

På årets efterlängtade Fakumamässa är det premiär för det mobila metallseparationssystemet Re-Sort, ett system som gör det möjligt att rengöra plastgranulat som blivit utsorterad i produktionsprocessen. Utsorterat material innehåller ofta höga halter av metallföroreningar som måste tas om hand. Ökade produktionskostnader kan undvikas genom att rengöra det utsorterade materialet till en sådan nivå att det åter kan användas i produktionen. Re-Sort är en vidareutveckling av tidigare Presep, framtagen som ett modulärt system för att lätt kunna demontera, förflytta och anpassa.

Ett fiffigt sätt att skona miljön, sluta cirkeln i produktionen och samtidigt få bättre lönsamhet. Läs mer om Re-Sort här

Flake Scan
– sofistikerad analys med multisensorer

Analyssystemet Flake Scan, ett system med multisensorer för återvinning av plast. Med hjälp av Flake Scan kan man köra prover som analyserar fördelning av olika plaster och färger i samma system.

Multisensorerna innebär tidsvinster och fördelar för vidare bearbetning och ökar möjligheterna för återanvändning av materialet.

Här hittar du mer om Flake Scan