Trivision

Visuell livsmedels- och förpackningsinspektion

Mobergs Produktkontroll är återförsäljare för Trivision A/S produkter för visuell livsmedels- och förpackningsinspektion.

VisioCompact

Möt VisioCompact™ – en helt ny kompakt visionslösning för förpackningsinspektion

VisioCompact™ är ett extremt kompakt vision-system för grundlig och automatiserad förpackningsinspektion i produktionslinjer. Den blir därmed ett bra tillskott till serien av standardiserade inline-lösningar från TriVision.

Den nya visionslösningen är utvecklad som en fristående enhet med inbyggt transportband, manöverpanel och utsortering. Som en helhetslösning med kompakt design och flera konfigurationsalternativ för transportband, passar VisioCompact™ i de allra flesta produktionslinjer.
En eller flera kameror kan kopplas till enheten för att inspektera etiketter, grafik, datummärkning och streckkoder på alla sidor av förpackningar.
Läs mer om VisioCompact™ här


Varför visuell inspektion?

  • Kundernas ständigt ökande krav på felfria produkter
  • Producenters strävan efter högre kvalitet, mindre svinn och bättre lönsamhet
  • Lagar och föreskrifter för märkning av livsmedel kräver bättre kontrollsystem
  • Snabbare produktionsflöden kräver maskinell optisk teknik
  • Kvalitetsgarantier och kontroll är av högsta vikt för producenter och återförsäljare

Det viktigaste för konsumenten är det viktigaste för er

Det som är viktigt för konsumenten bestämmer vad som är viktigt för er som producenter att inspektera. Det kan röra sig om mängden topping på en djupfryst pizza, antalet nötter på ett bakverk eller huruvida en viktig sås finns med i förpackningen till färdigrätten. Allt detta kan inspekteras med hjälp av TriVisions system.

Med hjälp av visuell inspektion kan man hitta optiska avvikelser, otäta förpackningssvetsar, feltryckta texter, koder m.m.

Matsvinn från defekta förpackningar kan minskas med ny teknik

PRESSMEDDELANDE 2019-01-29

Matsvinn är en global utmaning och FAO (FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation) uppskattar att matsvinnet varje år uppgår till svindlande 1,3 miljarder ton. Nu kan ny teknik förhindra detta och svenska Mobergs Produktkontroll har nyligen ingått samarbete med danska Trivision A/S som tillhandahåller den senaste visuella tekniken i sina lösningar för livsmedelsindustrin.

Läs hela pressmeddelandet här


Mer om visuell inspektion i broschyren här (pdf)